Жена е подала сигнала срещу двамата пловдивски лекари, източвали здравната каса. Както TrafficNews.bg съобщи  схемата за документната измама, свързана с неправомерно получаване на парични суми от бюджета на НЗОК, е била извършвана в тандем от двамата медици. 54-годишният д-р  Веселин Станчев е общопрактикуващ лекар, който приема пациенти в Пловдив, а неговият колега 55-годишният д-р Найден Пъджев се е водил едноличен собственик на медицински център „Физио Витал”.

Двамата медици са оперирали в съучастие–като според обвинението д-р Найден Пъджев е бил извършител, а д-р Станчев помагач.

По думите му жената, подала сигнала до прокуратурата, след като прави справка в интернет за това какви процедури са ѝ правени през годината. Тя открива, че по документация е ходила на физиотерапия, но в действителност това не е така.

„Районната прокуратура наблюдава досъдебното производство. И двамата лекари са задържани за 24 часа”, каза обвинителят Димитър Костов.

 „Към настоящия момент обвинението е за 31 пациенти. Единият задържан е общопрактикуващ лекар – той насочва с направления хора към медицински център за физиотерапия”, каза Костов.

Според комисар Георги Боюклиев, началник на отдел "Икономическа полиция" към ОД на МВР-Пловдив, лекарите са издали около 1000 направления, които тепърва ще бъдат разследвани.

Още днес прокуратурата ще поиска постоянното задържане на двамата медици.

Пловдивските лекари, точили Здравната каса, са работили в тандемСпоред обвинението д-р Найден Пъджев е извършител, а д-р Станчев помагач