Сградата на Здравната служба в Труд вече е обновена. Пациентите от селото вече посещават своите лекари в реновирани кабинети. Боядисани са всички помещения, като предварително са шпакловани. Тоалетните са изцяло отремонтирани. Фасадата на сградата е санирана. Средствата за подмяната на изолацията и интериорните врати са осигурени от общинския бюджет, а останалата част за ремонта е дарена от семейството на Мария Кичукова. 

Младежкият дом в Труд също е реновиран. Падащата мазилка от фасадата, старите прозорци са отстранени, компрометираният покрив е реконструиран. „Повече от 40 години сградата не е била ремонтирана. В момента фасадата е изцяло обновена. На втория етаж се провеждат курсове по рисуване, посещавани от десетки деца. Вече е приятно място за занимания на младежи от селото“, посочи кметът на Труд Спас Стайков. Той уточни, че благодарение на подкрепата на кмета Димитър Иванов жителите се радват на обновяването на възлови обекти в селото. Физкултурният салон на ДГ „Бисер“ също е реновиран. Подменени са врати, прозорци, покрив, подовите настилки, както и санитарните помещения, като децата и техните възпитатели се радват на уютна образователна среда. Обновяването на детското заведение е осъществено със средства от общинския бюджет.  

„Последните месеци визията на центъра на Труд се промени. Сградите на Здравната служба и Младежкия дом са реконструирани. Благодаря на кмета Димитър Иванов за подкрепата, усилията и ангажиментите, които поема за обновяване на нашето село и превръщането му в привлекателно място за живеене! Благодаря и на Виолета, Мария и Йордан Кичукови, които дариха ремонта и обзавеждането на здравната служба и с душа и сърце подкрепят инициативи за модернизиране на обществената среда“, сподели Спас Стайков. Той допълни, че няколко незаконни сметища през последните месеци са били премахнати, като са изхвърлили стотици тонове отпадъци. 

Тротоарите на улица „Никола Петков“ са изцяло реновирани, като са подменени плочките и бордюрите. Изградена е и рампа за трудноподвижни хора в училище ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Труд. Предстои обновяване на Пенсионерския клуб. При среща с хора от третата възраст Спас Стайков обясни, че в момента се проектира реконструкция на помещенията в клуба. В него се провеждат репетиции на певческа група, игри в свободното време на табла и карти и обучения по математика за ученици. 

Планирани са и още проекти в селото. „В момента се обединяват парцелите за новата детска площадка. Възложено е и проектиране на околовръстния път, като са стартирали отчуждителни процедури. Планирани за асфалтиране са няколко улици в селото“, заяви кметът на Община Марица Димитър Иванов. Той поясни, че предстои реализирането на инфраструктурни проекти, които ще подобрят социалния и обществен живот в Труд.