За първи път в Пловдив – откриха „Международен икономически форум – Пловдив 2024“. Събитието събра на едно място представители на компании, ангажирани в областта на търговията, стопанството, туризма, образованието, финансите и други.

Първото издание на форума бе посетено от редица чуждестранни гости – от Албания, Гърция, Италия, Кипър, Македония, Румъния, Сърбия и Турция. Акцентът на срещата бе поставен върху възможността бизнеса, правителствени и неправителствени организации, да си сътрудничат в постигането на икономически, образователен и културен напредък.

Регионът на Пловдив бе определен като стратегически важен и създаващ условия за международни инвестиции. Бяха обсъдени още актуалните бизнес възможности, добри практики, иновации и разширяване на мрежата от контакти, както и за по-задълбоченото запознаване с туристическите, образователни и културни възможности, които регион Пловдив може да предложи като стратегическа бизнес дестинация.

На събитието присъстваха областният управител на Област Пловдив проф. д-р Христина Янчева, посланикът на Република Турция в България Мехмет Саит Уянък, председателят на управителния съвет на Сдружение “Бултиш” Донка Колева, председателят на управителния съвет на Сдружение “Стопанска асоциация – Пловдив” Йорданка Кляшева, представители на бизнеса, неправителствени организации и други.

„Община Пловдив подкрепя инициативи, насочени към иновации, устойчиво развитие и икономически растеж. Вярвам, че резултатите от този форум ще бъдат от полза, както за местната икономика, така и за глобалната бизнес общност и ще задълбочат приятелските ни връзки”, допълни заместник-кмет на Пловдив с ресор Обществен ред и сигурност Ангел Славов.