Учебната година в Професионалната гимназия по ЖП транспорт "Христо Смирненски" в Карлово ще започне въпреки щетите от наводненията, засегнало града в края на август. 6 различни помещения са преустроени в класни стаи, за да има къде да се обучават ученици, каза директорът Стефан Филчев пред бТВ.

“Има още кал, която трябва да бъде изчистена, но сме готови да започнем годината”, обясни той. Филчев благодари на дарителите, с чиито пари са закупени чиновете за новите стаи и допълни, че гимназията очаква подкрепа от държавата.

Освен от почистване, училището има нужда и от ремонт. Директорът обясни, че има готовност такъв да започне, но държавата трябва да го одобри. “Дигите и чувалите с пясък ще останат докато бъде изградена подпорна стена. През 10-12 години има наводнения тук”, каза Филчев.

Ръководството на ЖП гимназията работи по въпроса всички ученици да могат да стигат до училището. “Правим всичко възможно да извозваме децата. Днес имаме разговор с транспортни фирми и ще се намери решение”, увери директорът. По негови думи една от компаниите вече е изявила готовност да помогне на учебното заведение.