Увеличават таксите, с които такситата ще се движат в Пловдив. Общинският съвет прие промяна в минималните и максимални цени на километър пробег, валидни на територията на Общината. Гласуването мина с подкрепата на 32 съветници. Четирима гласуваха „против”. Така за дневна тарифа бе определена минимална такса о т 1,19 лв., а за максимална - 1,80 лв..

За нощна тарифа пък минималният праг вече ще бъде 1,29лв., а максималният - 1,90лв.
Искането за повишаване на тарифите е на Асоциацията на таксиметровите водачи. Не се прие обаче предложението в частта, която засяга увеличаване на квотата от 2200 таксиметрови автомобили. Те ще останат с досегашния брой - 2000, тъй като и до момента тя не е заета. Сега работят 1800 коли, като ако има желание за увеличение на квотата след промяната в минимални и максимални такси - ще се мислят варианти в действие.Това заяви зам.-кметът по транспорт Савина Петкова.

При гласуването бе отхвърлено предложението на Веселина Александрова за фиксиране на минимални такси от 0,65лв. и 0,75лв. за дневна и нощна тарифа, без да се слага лимит на максималната цена. Мотивът на групата на ПП-ДБ бе да се постигне по-голяма конкуренция на таксиметровите компании. След дебат това предложение бе отхвърлено с 15 гласа „против” и 18 – „въздържали се”,  10 гласуваха „за”.