За пореден път поръчката за корпуса към  лекоатлетическата зала на СКЛА „Локомотив”- Пловдив е прекратена. Към днешна дата строителството не е възстановено, защото се очаква то да бъде през друг договор за двойно по-голяма сума. Припомняме, че само преди два месеца бе пусната нова обществена поръчка  с отправена оферта за 205 хил. лева с ДДС от фирма -"Рудин" ООД, която работи по изграждането на ст. "Локомотив". Работата по частично изградения строеж трябваше да стартира, но отново процесът бе спънат.  Към настоящия момент вече има нова предявена обществена поръчка, но този път тя е почти двойно по-скъпа. Обявената оферта е на стойност близо 360 000 лева с ДДС, като все още тече срокът за подаване на оферти.  

Причината за покачване в сумата е драстичното вдигане на цените на строителните материали. Това съобщиха от кметството на район "Тракия", които стопанисват имота и са възложители на обществената поръчка. След направено от тях между няколко фирми пазарно проучване, е било установено, че първоначално предвидените 205 хил. лева не са достатъчни за изграждането на допълнителната сграда.

Тази  сума от 205 хил. е пресмятана след прекратяване първоначален договор с Община Пловдив, тоест на база равнището на цените през септември/октомври 2021 година. За една година има значително повишение не само на строителството.  Одобриха и нова  методика за изменение на цените в сключени договори за обществени поръчки . Когато се направи сравнение по тази методика, която е одобрена от законодателя, се установи , че има близо до 50% разлика  на цените  в различните сектори на  строителството. Това са мотивите за увеличението на сумата ,” добави адвокат Таня Иванова.

„Искрено се надявам за новия сезон сградата да е готова, за да може атлетите да имат комфорт, защото те са славата на Пловдив”, завърши юристката.

Местоположението на постройката е от страната на бул. „Цветан Лазаров“, на гърба на стадиона, точно срещу параклиса, а в проектната разработка са предвидени фитнес зала, складово помещение, тоалетни, треньорска стая, стая за масажи и възстановяване,съблекални със собствени санитарни възли и душове.

Припомнчме, че сагата с ремонта на корпуса се точи повече от две години. Първата копка бе направена през юли 2020 година. Фирмата „Индустриал ремонт строй” ЕООД бе избрана от общината  да строи допълнителните помещения към лекоатлетическата зала. Инвестицията за изграждането на проекта е на стойност около 150 000 лева, които са осигурени от бюджета на Община Пловдив. По договор „Индустриал ремонт строй” ЕООД имаше 240 дни, за да завърши разширението, но изминаха доста повече, а атлетите на Локомотив тренираха в неблагоприятни условия.

След дълго чакане: Нова фирма поема изграждането на корпуса към лекоатлетическата зала на ЛаутаИма отправена оферта за 170 498,61 лева

Новият корпус на залата по лека атлетика на Локомотив вече трябваше да функционира. Уви!Атлетите тренират на студено, преобличат се при минусови температури

Пускат нова обществена поръчка за корпуса на лекоатлетическия ЛокомотивОсвободена е фирмата, която трябваше да направи сградата, но така и не изпълни ангажимента си