Светофарна уредба се е откачила на кръстовище в центъра на Пловдив. Инцидентът е станал най-вероятно заради силния вятър, който бушува вчера в града под тепетата. Съоръжението е увиснало заплашително над кръстовището на булевард „Източен” и улица „Богомил”. На място в момента има екипи, които поправят светофара, но това предизвиква задръстване в района, съобщават шофьори в социалните мрежи.

Припомняме, че вчера пловдивската пожарна реагира на десетки сигнали за  паднали дървета, сухи клони и част от външна мазилка. Щетите са предимно материални. Пожарникарите от Трета районната служба са реагирали на сигнал за запалени отпадъци на сметище.

Дърво падна и върху деца в центъра на Пловдив. Както TrafficNews съобщи, четири деца са стояли на пейка в квартал „Каменица”, когато върху тях се стоварва огромен дънер. При инцидента пострадаха две деца, които са откарани в УМБАЛ „Свети Георги”.

Бащата на едно от пострадалите деца: Дъщеря ми е със счупен прешлен, племеницата с контузия на главатаТри деца са в болница, след като дърво падна върху пейка на ул. "Богомил"