Все по-зле става пътуването в пловдивския градски транспорт, а пловдивчани отчаяно търсят спасение от сауната, в която се превръщат автобусите през деня. За пореден път до TrafficNews получи сигнал за нередности по градските линии.

Този път наш читател сподели, че всекидневно ползва линия №18 със съпругата си и са изключително отчаяни от услугите на транспорта в Пловдив. По думите му те получават всеки път два мръсни и стари билета с досущ различни номера. Тези хитрини от страна на служителите не спират вече няколко години, въпреки, че има постоянни проверки. „Бизнесът”, който практикуват е чрез вече продавани билети. По този начин печалбата от продажбата не се отчита, а парите прибират същите служители.

Един от най-големите проблеми, който се забелязва е, че при 40 градуса в града автобусите се движат без включени климатици, а вътре температурите надскачат тези отвън. По разказ на нашият читател в автобус №18 всекидневно не включат охладителната система. Така пловдивчаните получават втора ръка билети и пътуват буквално в „сауна”, а по думите им не мислят , че скоро нещо ще се промени. 

Припомняме, че медията ни направи експеримент колко градуса показва живакът в автобусите на градския транспорт и в кои от тях има работещ  климатик. Оказа се, че повечето нямат действащи  охладителни системи, а температурите вътре са по-високи дори от тези отвън.

Особено в летния сезон е недопустимо да се чака прекалено дълго на жегите и да се пътува в автобус, пълен с хора и без охлаждане. Не само, че е нездравословно за пътуващите, но и за шофьорите.