Софийската компания „Ресурс фонд” ООД спечели най-големия търг, организиран от повече от десетилетие в Пловдив. Той бе за недостроения жилищен комплекс до Колодрума,  като началната цена бе 33 млн. лева.

Мегатъргът бе през Агенцията за публичните предприятия и контрол, а продавач бе Българската банка за развитие. Компанията, чийто управител е Петър Георгиев и се притежава от три  юридически лица, е била единственият участък в процедурата. Те  са я спечелили със задължителното  условие да има поне една стъпка за наддаване, която е 660 000 хил. 

Недовършеният комплекс, който е на като е на калкан със сградите на  „Гербера“ на бул. „Асеновградско шосе”, е с над 200 апартамента, 170 паркоместа и 35 магазина.  Той се разпростира на 7 дка, а РЗП-то е над 30 000 кв.м.

Жилищният комплекс е с шест секции, които са заключени между булевардите "Менделеев" и "Найчо Цанов", като неговият строеж започна преди повече от 10 години. Инвеститори бяха вече заличената фирма  „БТМ Истейтс” ЕООД, които след това продадоха проекта на  "Глобъл лизинг консулт енд практ ис” ЕООД. Последните също не успяха да завършат проекта, като накрая той бе закупен от ББР.  Въпреки че продажбата на апартаментите бе стартирана, комплексът така и не бе довършен. Според обявлението комплексът е завършен на „груб строеж“. Строителството бе възложено на "Сиенит Холдинг". 

Най-високата секция е на 16 етажа, като в нея има апартаменти, офиси и магазини. Част от тях дори са продадени.

Управителят на „Ресурс фонд” ООД Петър Господинов е свързан с още 18 фирми с различен предмет на дейност – от соларни инсталации през консултантски услуги  и винопроизводство.  Най-голям дял в компанията има „Адиора Трейд” с 73,4% , а с 26,4% са „Сентрал Кепитъл Дивелъпмънт” . В последната фирма са двама от най-популярните инвестиционни адвокати –Киро Киров и Галя Братулиева.  С по-малко от 0,2% дялове са управителя Петър Господинов и фирмата „Спортланд” АД.

 

Мегатърг! ББР продава комплекс с над 200 апартамента в Пловдив за 33 млн. леваБългарската банка за развитие обяви процедура за комплекса до Колодрума