Макар преди седмица ОП "Градини и паркове" да е провело акция по почистването на зелените площи в града,  в кв. "Триъгълника" на район "Централен" все още опасни сухи клони и цели изсъхнали дървета продължават да застрашават живота и здравето на хората, както и да рушат фасади, кривят улуци и чупят керемиди, защото опират във фасадите и покривите на жилищните сгради. За това ни сигнализира читател на TrafficNews, който пише:

„Седмица по-късно след активността на ОП "Градини и паркове" и  обещанието на районното кметство за пълно и цялостно изпълнение на заповедите, издадени още преди 2 години от общинската администрация , в район "Триъгълника" все още не е изпълнена необходимата санитарна сек. Опасни дървета и клони има на ул. "Любен Каравелов", локалното платно на бул. "Христо Ботев", "Тракия", "Филип Македонски", "Кавала", "Бузлуджа", "Хан Кардам", "Христо Станчев", "Сатурн" и Д-р Никола Ковачев.”

Изцяло изсъхналите дървета са от видовете: липа, чинар, софора, ясен и явор, от които дървесни типове на повече от няколко десетилетия, проядени от дървояди и надупчени от кълвачи, софората е отречена от ландшафтните архитекти за подходящо дърво в градска среда, а точно тя е масова и най-стара, съответно най-опасна, дори и в сухо и безветрено време, по улиците и булевардите в централните на града жилищни квартали. За тяхното опасно състояние и застрашаващата неподдържаната форма на всички видове декоративна дървесна растителност в района, гражданинът е сигнализирал детайлно и конкретно многократно през последните няколко години компетентната общинска администрация и отговорното общинско предприятие, но неколкократните му сигнали дори и не биват входирани, което остава проблема без решение.

Местоположения на заснетите опасни дървета, застрашаващи от години здравето и живота на пловдивчани и гостите на града:

- ул. "Любен Каравелов" № 53:

- ул. "Бузлуджа" с ул. "Любен Каравелов":

- ул. "Любен Каравелов" и ул. "Йордан Йовков":

- ул. "Любен Каравелов" с Медицински университет:

- кръговото кръстовище на бул. "Васил Априлов" и ул. "Любен Каравелов":

- бул. "Васил Априлов" след колелото на Медицинския университет срещу № 24:

- ул. "Кавала" № 6 - цяло изсъхнало дърво и сухи клони, застрашаващи фасадата на сградата;

- кръстовището на ул. "Тракия" с ул. "Кавала";

- кръстовището на ул. "Филип Македонски" и ул. "Хан Кардам";

- ул. "Любен Каравелов" № 37 и между № 47 - 51:

- кръстовището на ул. "Хан Кардам" с ул. "Любен Каравелов":

- ул. "Тракия" от № 66 до № 68;

- ул. "Христо Станчев" с ул. "Тракия" и с продължението на ул. "Тракия":

- ул. "Филип Македонски" срещу № 78.

Читателят ни пише още:

„Очакваме и се надяваме на навременна реакция и превенция от страна на местната власт, която да изпълни законово вменените си задължения, преди да се е стигнало до инциденти, както и да се предотврати качествено и навреме опасността по цялата дължина и от двете страни от началото до края на улиците и булевардите в централната градска част и широкия център на Пловдив, където в район "Централен" - квартал 'Триъгълника' се намират опасните сухи клони и изсъхнали дървета. Районът е целодневно и ежедневно с интензивно пешеходно и автомобилно движение, защото е обходен маршрут на строително-ремонтните дейности на Гарата.”