Шахтата в Кючука, в която велосипедист падна и загуби живота си, вече е обезопасена, предаде репортер на TrafficNews.  Има поставена обезопасителна ограда и пътни знаци на всяка една шахта.

На 22 септември 2024 г. на тел.112 бе постъпил сигнал, че в Пловдив, в зоната на ремонтни дейности между ул. "Братя Бъкстон" и бул. "Александър Стамболийски", велосипедист е паднал в шахта. Пристигналите на място полицейски и медицински екипи,  полицаи на Първо РУ установили безжизненото тяло на мъжа, а смъртта е потвърдена от съдебен лекар. Служители на Пожарната са извадили тялото.  След това прокуратурата образува досъдебно производство по случая.

По-рано днес бе назначена мащабна проверка по всички действащи обекти на ВиК, където се изгражда водопроводна мрежа в Пловдив и областта. Това заяви инж. Антон Гълъбов, който е управител ВиК -Пловдив.

Очаква се да се изготви доклад до края на седмицата от надзорния екип, за да стане ясно какво се е случило и какви са били пропуските на фирмата изпълнител , тъй като от Вик посочват, че такива има, за да се стигне до инцидента.

ВиК имат също така снимков материал, на който се вижда, че предния ден шахтата е била обезопасена с подръчни материали, но категорично отричат това да е добър вариант за обезопасяване на опасен обект.

Загиналият велосипедист е паднал в необезопасена шахта, установява се самоличността му

Прокуратурата в Пловдив разследва случая със загиналия велосипедист, паднал в шахтаИзвършени са огледи и се разпитват свидетели

Колоездач загина след падане в дупка в Кючука

След фаталния инцидент в Кючука: ВиК започват мащабна проверка  по всичките си обектиПропуски от фирмата изпълнител на бул. „Александър Стамболийски” има, заяви инж. Антон Гълъбов