Назначена е мащабна проверка по всички действащи обекти на ВиК, където се изгражда водопроводна мрежа в Пловдив и областта. Това заяви инж. Антон Гълъбов, който е управител ВиК -Пловдив.

Другите обекти на водното дружество се намират в района на Карлово и Хисаря. Припомняме, че при ремонта на бул. "Александър Стамболийски" на 22 септември в шахта падна и загина велосипедист.

Очаква се да се изготви доклад до края на седмицата от надзорния екип, за да стане ясно какво се е случило и какви са били пропуските на фирмата изпълнител , тъй като от Вик посочват, че такива има, за да се стигне до инцидента.

ВиК имат също така снимков материал, на който се вижда, че предния ден шахтата е била обезопасена с подръчни материали, но категорично отричат това да е добър вариант за обезопасяване на опасен обект.

„Много тежък инцидент, който станал е защото контролът от страна на всички инстанции не е бил достатъчно добре упражнен, фирмата е длъжна да обезопасява по надлежния начин обектите, а това не  се е случило.  Булевардът все още не е пуснат за движение, но всеки ден оттам минават автомобили,  колоездачи и пешеходци”, заяви още Гълъбов.

Кметът на Южен след инцидента с колоездач: Общината е с вързани ръце на този обект, не участва в договораПод надзора на Районна прокуратура-Пловдив се извършват действия по разследването