„Нещо се е случило в „Промяната” към края на деня вчера, тъй като през деня разговарях с колеги от партията и обсъждахме това, че БСП, ПП и ДП трябва да сме единни по време на всички преговори”, това заяви депутатът от Левицата Румен Гечев по повод коментарът на Асен Василев, че БСП не е вече техен потенциален коалиционен партньр.

„Бях изненадан, това е послания, че те не искат да се състави правителство и искат да отидем на избори. Ние ще продължим да полагаме усилия, защото смятаме, че най-важната задача на този парламент е да бъде приет Бюджет 2023, тъй като в противен случай това означава замразяване на доходите на българина”., каза той пред Нова телевизия.

Той коментира и ниските цени в стола на Парламента.

„Трябва да знаете, че битовите ни условия на работа са много зле. Ние нямаме кабинети заради ремонт, имаме по два компютъра на 20 души. Тези цени не са толкова ниски, колкото си мислите, тъй като става въпрос за обществена пръчка. Със сигурност цените са по-скъпи от тези например в УНСС”, каза той.

 Според него храната не е особено вкусна и изобщо не може да се сравнява с тази в парламентите в други европейски държави.