Стачкуващи блокираха движението на кръговото кръстовище до Панаира в Пловдив. Жители на Войводиново се събраха днес в 11:30 часа, за да изкажат недоволството си от проблемите с градския транспорт и продължаващите ремонтни дейности по Брезовско шосе. Припомняме, че от няколко седмици местните се сблъскаха със сериозен транспортен проблем след като единствения автобус №15, който вози между Пловдив и Войводиново спря да изпълнява курсове.

Причината бе отказ на превозвач, който не се съгласи да вози заради удължен маршрут.

„Много сме притеснени. Децата ни няма как да стигнат до училище, особено тези които са втора смяна или ходят в Пловдив на уроци и занятия. Ние няма как да стигнем до работа. Тук сме защото искаме в най-спешен порядък Брезовско шосе да бъде отворено и ние отново да имаме нормален транспорт. Сегашната ситуация е недопустима”, каза пред репортер на TrafficNews Христина Христева.

Местните се оплакват, че единствената им алтернатива за транспорт до Пловдив е или със собствени автомобили или с такси.

Тя и още десетки хора блокираха платната на булевардите „България” и „Цар Борис Обединител III”. С плакати и вувузели „Искаме си транспорта” те пресичаха между платната, докато полиция ги придружава и регулира движението. Очаква се до 12:30 трафикът в района на кръговото до Панаира да бъде ограничен заради протеста.

„Настояваме Брезовско шосе да се отвори веднага. Не след месеци, не до Коледа, а веднага!”, каза друга жителка на Войводиново.

Припомняме, че миналата седмица кметът на селото Димитър Тосев заяви пред медията ни, че кризата с транспортът от Войводиново до Пловдив и обратно е разрешена. Той съобщи, че нова фирма "Емануил-09” поема транспорта. Въпреки това обаче жителите споделиха, че бусовете, които в момента обслужват трасето са прекалено малки и не са достатъчни.