Простреляната заедно с бизнесмена Алексей Петров е жива. Първоначалната информация бе, че жената е починала, но по-късно стана ясно, че е тежко ранена и дори е била контактна преди да бъде поставена в медикаментозна кома. Все още нейната самоличност не е ясна, като в медийното пространство се засягат две имена. По информация на "24 часа" жената е Ива Павлова-собственик на „Лев Инс“, с която Петров има връзка от 25 години. Съобщава се още, че има участие в поне 14 фирми на бизнесмена. По информация на БТВ обаче, простреляната е Мирослава Спасова Спасова – управител на „Лев Инс“.

Към момента на мястото са пристигнали важни ръководни фигури, градската прокурорка на София Илиана Кирилова и нейните заместници Христо Кръстев и Иво Илиев. По непотвърдена информация главният прокурор на България- Борислав Сарафов също се е отзовал на място.

Заради убийството цяла София е блокирана от полиция, а районът, където е извършено престъплението е отцепен и униформените не позволяват на никого да преминава. Към момента проверяват камери, които може да са заснели следите на извършителя и вероятен помагач.

Както по-рано TrafficNews съобщи инцидентът е станал, докато Алексей Петров е тичал по екопътека в квартал „Драгалевци”. По предварителна информация оръжието, с което е извършено престъплението е било изключително мощно, а изстелът е отнесъл половината му глава.  Той  е бил без охрана и бронежилетка.  Освен Петров е била простреляна и жена, която е тичала до него. Тя успяла да даде описание на убиеца. Той е бил с маска с пушка и облечен с ловни дрехи.

Алексей Петров и жената, с която живее и която управлява бизнеса му, всяка седмица са правили една и съща разходка в планината до Драгалевския манастир без никаква охрана.

Очаквайте подробности!

Убиха Алексей ПетровБизнесменът е бил застрелян в столичния квартал "Драгалевци"

 

Маскиран е убил Алексей Петров по време на крос, почина и простреляната женаБлокираха София, издирват стрелеца