Паркирането в София ежедневно създава главоболия и на шофьори, и на пешеходци. Често местата не достигат, някои водачи решават да "експериментират" с паркирането на колата си, а така затрудняват останалите участници в движението. Подобна е и следващата случка, в която е намесена и кола с пловдивска регистрация, пише GlasNews.

Столичанка твърди, че шофьорката на въпросния автомобил има навика да паркира на определено място пред обект в "Кръстова вада".  Диана Стоименова заявява, че жената често "запушва" автомобилите на живущи в района. Твърди, че нарушава и знаци, регулиращи паркирането в участъка.

"Всеки път паркира точно пред офиса на "Еконт", запушвайки живущите и въпреки знака, който изрично забранява да се паркира. След като за пореден път ни беше запушила, при опит да ѝ обясним, че не може да спира по този начин, каза, че “ Знакът бил за отзад в двора.”, заявява Стоименова.

"Днес е надминала себе си, спирайки на тротоара и блокирайки всички пешеходци (точно там има автобусна спирка), както и всички майки с колички! Показвам тук, защото за пореден път няма орган, който да наложи санкции за подобни груби нарушители, заради които не можеш да спреш на паркомястото пред дома си с детето си!", твърди Диана Стоименова. Тя споделя и кадри, уловили въпросното паркиране.

Тя допълва, че наблизо има и изграден паркинг, на който може да се устави кола. Разказът буди вълна от негативни реакции спрямо паркирането на дамата. Пловдивската регистрация на машината води и до различни епитети, не закъснява и до болка познатото разделение между София и провинцията.

Притеснителното е, че в социалните мрежи се срещат и коментари, свързани с друг проблем - увреждането на паркирани коли.

Вижте някои от мненията, провокирани от публикацията:

 "Може да извадиш човека от селото, но не и селото от човека", смята Георги Петков.

"Всъщност, в една "бяла държава", при такова паркиране, на втората минута до нея ще има полицейска кола и полицаят вече ще е започнал да пише, но ние живеем в България", пише Пламен Шопов.

"Вие сте си виновни! Паркирайте с две коли плътно отстрани до нея и я чакайте, да поиска да си тръгне! На Вторият път, няма да паркира повече там!", пише Светлин Тодоров.

Вижте и целия разказ на Диана Стоименова:

 "Дамата, всеки ден посещава офиса на "Еконт" в "Кръстова вада", който се намира на "Черни връх", в партера на жилищна кооперация. Всеки път паркира точно пред офиса на "Еконт", запушвайки живущите и въпреки знака, който изрично забранява да се паркира. След като за пореден път ни беше запушила, при опит да ѝ обясним, че не може да спира по този начин, каза, че “ Знакът бил за отзад в двора.”

Днес е надминала себе си, спирайки на тротоара и блокирайки всички пешеходци (точно там има автобусна спирка), както и всички майки с колички! Показвам тук, защото за пореден път няма орган, който да наложи санкции за подобни груби нарушители, заради които не можеш да спреш на паркомястото пред дома си с детето си!

Пояснявам, че на 10 метра посока Драгалевци има огромен паркинг, на който всеки ден са паркирани множество автомобили, но явно на дамата не й се върви 10 метра и предпочита да блокира целия вход и целия тротоар."