След няколко тежки операции и ампутация на двата крака, пловдивчанка се нуждае от помощ за събирането на необходимата сума за поставянето на протези. Мая Илиева Донева е родена на 22 ноември 1959г. в град Пловдив. Завършила е механотехникума вечерно обучение - студена обработка, но по ирония на съдбата цял живот работи като готвач. През месец април 2021г. на петата й се появява кафяво петънце, което причинява силна болка при движение на крака. От личният си лекар жената разбира, че става дума за т.нар. диабетно стъпало, което трябва да се отстрани оперативно.

След извършването на нужната интервенция, се провежда консултация със съдов хирург. Мая е приета в отделение на частна болница, където се извършва ангиография. От резултатите се установяват запушвания на кръвоносните съдове в долния край на левия крайник, вследствие от диабета. На 30 април 2021г. крайникът е ампутиран.

Оттам се осъществяват няколко операции за отпушване на десния крайник, както и няколко за поставяне на стендове - три на сърцето и един в малкия таз от дясната страна. До месец април тази година се извършват вливки за отпушване на кръвоносните съдове и вливки за контрол на диабета. Тогава обаче Мая започва да не си чувства десния крак, което налага извършването на още две операции - на бедрото и на прасеца.

За съжаление на 18 юли се стига до ампутация и на десния крайник. Оттогава Мая е като затворник вкъщи, не може да излиза, освен ако някой не й помогне да слезе по стълбите, тъй като живее на трети етаж.

Въпреки че Мая е с два ампутирани долни крайника, тя никога не е губила вярата и надеждата, че някога пак ще може да води нормален начин на живот, без да е зависима от някой. Нужната сума й е необходима за закупуване на протези, но сумата е непосилна за семейството й. Затова жената се надява с помощта на хората да се изправи отново на крака.

Всеки, който желае, може да дари средства от тук.