С панахида и и спомен за великия българин, снощи пловдивчани почетоха паметта на Тодор Александров. Големият герой на България е убит преди 100 г., на 31 август, а след 1944 г. властите правят всичко необходимо личността му да бъде забравена, защото той е проповядвал любов само и единствено към Родината. Заупокойната панихида бе отслужена от архимандрит Дамян на площад "Централен". Гости на церемонията бяха двете правнучки на Тодор Александров Мария Коева, Ирина Коева и праправнучката му Тея.

Пред паметника на Гюро Михайлов се събраха близо 200 души, като сред тях имаше много представители на гражданското сдружение „Браво Пловдив“ . През юли общинските съветници от „Браво, Пловдив“ внесоха предложение Бетонния мост в Пловдив, след като бъде възстановен, да носи името на големия български революционер и да се казва „мост Тодор Александров“ или „Александров мост“. По време на церемонията се изля и кратък дъжд. 

„Не само ние скърбим, небето също скърби за Тодор Александров. Това е една знакова личност от ранга на Левски,  но за разлика от Левски той беше незаслужено забравен и за съжаление поколенията след него забравиха човека, който даде целият си живот за каузата да обедини България. От нас зависи от тук нататък да го помним – него и другите герои на България и да имаме достойноството , което тези хора имаха, когато се бориха, когато изоставиха собственото си благополучие и семействата си и отидоха там, където свистяха куршумите. Те направиха всичко това в името на каузата. Надявам се, че Пловдив ще прояви едно специално отношение към този велик българин и ще подкрепи идеята на Веселин Костов, който е председател на сдружение „Браво Пловдив“ , бетонният мост занапред да носи името на Александров“ заяви адвокат Станислав Станев , който е един от инициаторите на събитието.

„Това ще бъде не само уважение към личността на Тодор Александров, но и ще бъде един своеобразен „мост“ на запазване паметта на всички хора, които са намерили своя нов дом в квартал „Южен“ , коментира Веселин Костов.

Всички гости на събитието получиха специална пощенска картичка с лика на Тодор Александров. Наследниците на революционера благодариха на хората, които пазят паметта на техния дядо и приветстваха инициативата за именуването на моста.