Пловдивчани се включват в националния масов протест, който ще се състои в София тази неделя. Недоволството първоначално бе родено от драстичния скок на цените на горивата, но постепенно започнаха да навлизат и темите за поскъпване на Гражданската отговорност, както и ниският стандарт на живот като цяло. 

До момента повечето големи градове въстанаха локално с големи шествия, които блокираха входно-изходните артерии на десетки населени места. Шествието на протестиращите отново ще е автомобилно. 

Към момента жителите на Пловдив се организират в социалните мрежи да де присъединят към националния протест. Те отново се уговарят да се съберат на паркинга на бившия магазин Практикер на булевард „България” в 8 часа на 18 ноември,  а от там тръгват на шествие към Пазарджик. Целта е там групите от двата града да се обединят и да продължат заедно към София. 

Въпреки че събитието във фейсбук "Национален протест Пловдив" е ново, интензивното му споделяне вече очертава напрежението на гражданите, като заявили интерес към този момент са над 700 души. 

Предвид намеренията на протестиращите, най-вероятно този неделя няма да се стигне до блокиране на целия град, както се случи през изминалия уикенд. Най-вероятно шествието ще затапи Пазарджишко шосе, а в последствие магистрала "Тракия" в посока столицата.

„Носете българския си дух. Много сме, силни сме”, призовават организаторите на протеста.

Междувременно Комисия защита на конкуренцията заяви, че започва изготвянето на секторен анализ на пазара на гориво у нас. 

Ето и коментарите на граждани във връзка с потеста от тази неделя:

Протестите взривиха социалните мрежи! Коментарите - от „Браво“ до „Поредната червена завера“Защо не блокират бензиностанциите, АПИ ли продава бензина, питат се читатели

Пловдивчани изпълниха бул. „България“! Стотици излязоха на протест заради горивата СНИМКИОчаква се колите да тръгнат на шествие из града, над 400 души са на мястото