Ръководството на Продължаваме промяната днес е провело три срещи с представители на Има такъв народ, БСП и Демократична България. След последната среща с ДБ , Кирил Петков и Асен Василев дадоха съвместни изявления заедно с лидерите в оставка на Демократична България Христо Иванов и Атанас Атанасов.

"Днес проведохме три срещи. И трите бяха много конструктивни. На тях обсъдихме процеса, по който да преговаряме за бъдещото правителство. Всяка партия ще даде специалисти по отделните политики и ще проведем съвместни срещи. Така ще стигнем до програма, която ще бъде с дати и срокове. Така ще имаме едно конструктивно коалиционно споразумение, което всеки ще подпише. Този процес ще има ясни правила. Не можем да говорим за добри политики, ако не структурираме добър процес. Всяка една от партиите осъзнава колко е важно да имаме правителство. Те разбират , че е важно да разговаряме заедно , а не да влизаме в отделни договорки" , заяви Кирил Петков след срещата. 

Всички са съгласни с този начин на комуникация, допълни Асен Василев. 

Христо Иванов потвърди, че има нагласа да бъде изработено правителство. "Обнадеждени сме, гледаме с оптимизъм на това , което се случва. Нямаме съществени разлики в нагласите с Продължаваме промяната. Аз съм в оставка , така че ще поискам мандат от Националния съвет на ДБ да провеждам преговори.  Ще отнеме време, защото трябва да има добре изработен план за работа и хората да знаят кой каква отговорност носи. Видяхме достатъчно примери как може да не се направи правителство. Всички сме решени да покажем как можем да направим правителство" заяви той и подчерта, че на срещата не са обсъждани имена и министерски постове.