Сахат тепе определено се очертава като едно от местата, които, макар да се намират в самия център на Пловдив, получават най-малко внимание по отношение на чистотата и поддръжката на тревните и дървесните площи. И поредният граждански сигнал го потвърждава.

Тази сутрин паднало сухо дърво е намерено да препречва пътеката, която тръгва от Летен театър „Орфей” и води към върха на хълма. На още няколко места сухи клони застрашават здравето на минувачите, тъй като заплашват да паднат всеки момент. А корените на едно от масивните дървета до пътеката са разрушили малка част от каменния зид, до който се намират. А както изглежда от изпратения снимков материал, камъните не са паднали за една нощ, а в продължение на дни.

TrafficNews предаде сигнала на експертите от ПР отдела на Община Пловдив, които веднага информираха ОП „Паркове и градини” и ги ангажираха с разрешаването на случая. Няколко часа след подаването на сигнала клоните бяха разчистени, а падналото дърво – нарязано. Към момента все още протичат довършителни дейности по транспортирането на дървените части, които обаче не пречат на проходимостта по пътеката.

А дали въпросната ситуация ще стане повод най-накрая да се обърне по-сериозно внимание на чистотата и поддръжката на растителните площи на Сахат тепе, остава да видим.