Поредните нарушители с каруца, бяха забелязани на основен пловдивски булевард. За семейство, возещо се на каруца с коне, сигнализираха читатели на TrafficNews. Те разказаха, че „превозното средство” е преминавало по булевард „Шести септември“. Това не е необичайна гледка в Пловдив, но е сигурно едно- превозването на каруца с коне в града е забранено.

Причината за това е несъвместимостта на каруцата с градската инфраструктура. Булевард „Шести септември“ е натоварена артерия с интензивен трафик и присъствието на каруца създава риск не само за самите хора, които се возят на нея, но и за другите участници в движението.

Впряговете не само че пречат на движението в града тъй като са бавни, но създават и предпоставка за инциденти, в случай че животното се изплаши.

Теглените от коне превозни средства са напълно забранени в по-големите градове, включително и в Пловдив. Въпреки това обаче на такива превозни средства под тепетата се натъкваме всеки ден. В подобни случаи паяк идва, за репатрира "возилото", а собственикът бива изпращан вкъщи заедно с животното си.