Почти във всеки разпит на свидетелите по делото „Цалапица” се оказа, че има противоречия и затова бяха четени и показания дадени в хода на досъдебното производство. Днес бяха разпитани около 12 човека, но на почти всеки един от тях разказа малко по-различна история, а някои от тях заявиха , че не помнят детайли.

След отказа на Борислав Динков за очна ставка и допълнителен разпит, да свидетелства застана Атанас Гунчев , а след него последваха и присъстващите на въпросното събиране в центъра на Цалапица на 20-ти юли 2023 година вечерта, преди жестокото убийство.  Всички от тях споделят,че в онзи ден Рангел е употребил само бира, а не твърд алкохол, както Борислав Динков заявява в неговите свидетелски показания.

Борислав ме взе и отидохме на центъра , за да правим барбекю на центъра. Рангел ме попита дали съм чул Митко да е говорил за него. Някъде към 22:00 часа тръгнаха с Борислав и казаха, че отиват да взимат бира повече не се върнаха. Чух , че Рангел иска да се свърже с Митко, но караше Борислав от неговия телефон, а той каза- „Аз не съм "педерас", за да звъня да го вадя от тях”. Чувал съм, че Митко и Рангел, че са имали конфликти,” разказа пред съда Светослва Минчев.

Свидетелят твърди, че на два дни по-късно се е свързал с Борислав, за да го пита знае ли нещо за Митко, защото го няма, а той казал , че разхожда кучетата на сметището и по-късно ще дойде до тях. „Като дойде до нас заяви, че нищо не знае , закарал Рангел и се прибрал”, заяви Минчев.

Другите свидетели разказаха, че не са разбрали мотива на Димитър Малинов, който стои зад обидите към Рангел Бизюрев, но от показанията им става ясно , че всеки е наясно, че Рангел е имал желание да му потърси сметка и, че  е карал Борислав Динков да му направят „капан”.

Не всички могат да назоват думите, които Митко е казал по адрес на Бизюрев. Някой казваха, че го е наричал „мастия”, други „боклук” „шматка”  , „комплексиран” и други. Всички от свидетелите обаче описаха Рангел като човек, който се закача с по-малки от него. Свидетелят Светослав Марчев дори заяви, че лично на него е посягал, настъпвал по краката и се е държал подигравателно. За близнаците бе казано, че са агресивни и понякога също са подхождали подигравателно към по-малки от тях.

Пред съда за разпит застана и Йордан Пунгеров, който Рангел посочи вчера, като лице, което  е съобщило за обидните думи по негов адрес. Свидетелят обаче разказа малко по-различна история.

Рангел Бизюрев направи самопризнания, разкри зловещи подробности от убийството на Митко от ЦалапицаНе съм предполагал , че с 4 удара ще го убия. Близнаците организираха укриването на трупа

„С Рангел сме познати, с Димитър също. Ден преди да се съберем на църквата, Димитър говореше за Рангел. Не казваше хубави неща. Рангел беше разбрал, че Митко е говорил нещо за него и аз му потвърдих, не съм разказвал самият аз. Не съм забелязал да се агресира след това. Първо Бизюрев ме попита- „кой е говорил за мен” , а аз не исках да му казвам. После обаче се върна,  явно беше разбрал, каза ми- „и какво Малинката е говорил за мен” , аз му казах , че явно се е заяждал с него нещо, за да го обижда така. Посъветвах Рангел да не се занимава с него”, посочи Пунгеров.  В неговите показания също бяха отчетени противоречия и се прочетоха тези дадени в досъдебното производство.

Друг свидетел заяви, че във въпросната нощ, когато Рангел и Борислав са тръгнали на някъде, Бизюрев му се обадил да попита дали има или са виждали полиция по центъра. При тоговор –„Не”, той веднага е затворил телефона.

В днешното заседание бе  проведен разпит и две непълнолетни момичета, едното, от които е въпросната Яница. Съдът обаче прецени, че тези показания ще се проведат при закрити врати, заради интимни подробности, които могат да бъдат изложени. По-рано един от свидетелите потвърди, че е имало някакъв спор между Борислав и Димитър, който е свързан с непълнолетната Яница и нейна гола снимка. 

Разпитите на свидетели продължават през утрешния ден.

Близнакът Борислав от Цалапица отказа да говори пред съда, утре - очна ставка с БизюревЧетат показанията му от разследването

 

Майката на Митко пред съда: Близнаците участват в убийството! Искам да бъдат съдени като РангелЗапочват разпитите на свидетели по делото

Рангел Бизюрев с нова версия за заравянето на трупа на МиткоВторият близнак отказа очна ставка с подсъдимия