Забрави ли EVN, че е разкопавал прясноремонтираните улици „Стойчо Мошанов” и „Лъджене” в Пловдив? Преди дни за казуса ни сигнализира читател, че пътен участък, където преди по-малко от година приключиха ремонтните дейности, финансирани с европейски средства, стои разкопан от 6 месеца. По думите там са действали EVN, които обаче не са си довършили работата, а 20-метров участък стои разкопан.

Малко след получаването на сигнала TrafficNews се свърза с Крум Косев, експерт „Комуникации” в EVN, за да намери отговор на въпросите защо дейностите на дружеството не са били планирани и осъществени по времето, когато са се случили и ремонтните дейности с европейски пари, както и защо работата се бави толкова. Тогава той поиска подробна информация по случая и гарантира, че ще бъде проведена проверка.

Проверката обаче се забави с почти седмица, а в телефонен разговор Косев се опита да ни увери, че изкопът между ул. „Стойчо Мошанов” и ул. „Лъджене” не е по вина на EVN, а най-вероятно е направен от телекомуникационна компания. В този участък EVN не са полагали топлопроводи през последните шест месеца.

Наш репортер се свърза с район „Централен“, които също извършиха проверка. След нея те ни уведомиха, че преди 5 месеца има постъпило уведомление за стартиране на ремонтни дейности във въпросния участък и то тъкмо от страна на EVN. Искане за такъв тип дейности от друг не е внасяно в районната администрация. От там заявиха, че ще извършат проверка, като ще сигнализират и Общинския инспекторат, които също да разберат причината за състоянието на улицата и да санкционират нарушители, ако такива се установят.