Оставиха в ареста членовете на ОПГ-то, обирало казина с фалшиви топчета и иновативна технология

Мярката подлежи на протест

23.10.2024 20:15 1904 0
Оставиха в ареста членовете на ОПГ-то, обирало казина с фалшиви топчета и иновативна технология

След шестчасово заседание Окръжен съд-Пловдив взе най-тежката мярка задържане под стража спрямо ОПГ-то, обирало казина с иновативни методи. Тарторът Цило Балабанов и останалите 7 лица остават зад решатките. В залата стана ясно, че в кориците по делото има налични секретни материали. Поради тази причина, то се гледа при закрити врати. 

Докараха от пловдивския арест ОПГ-то, обирало казина с фалшиви топчета и иновативна технологияЗаседанието ще се проведе при закрити врата, заради СРС-та

Припомняме, че групата от седем мъже и една жена е оперирала на различни области в страната – Смолян, Пловдив, Стара Загора, Плевен , Плевен. Балабанов е сформирал организираната престъпна група, която е обирала казина, посредством манипулация на игрални автомати. Действали са, като  чрез външно устройство се провокира автомата, така че да генерира джакпот.

Тарторът на разбитата  престъпна група е пловдивчанина Цило Балабанов. По данни на запознати, въпросният 68-годишен мъж е с дълъг престъпен стаж и  назад във времето се е занимавал с редица измамни схеми, каквато е сегашната.

Манипулирани са игрални автомати в цялата страна. Манипулирани са и рулетки за игра на живо, чрез устройство с топче с чип, което спира на определено число. В групата имало двама мъже с технически умения, които са изработили устройствата за манипулация на автомати.Според държавното обвинение топчето е направено толкова сполучливо, че групата е имала и оферти от чужбина за много пари, за да изнесат технологията. Освен това в бандата има участници, които са подкупвали крупиета.

Всички те са привлечени като обвиняеми за компютърни престъпления и пране на пари. Спрямо ръководителя има обвинение за организиране на ОПГ, а срещу останалите - обвинения за участие в ОПГ. Наказанието за тартора Цило Балабанов, което Наказателният кодекс предвижда, е от 5 до 15 години, а за останалите от 3 до 8 години.  

Определението за взетата мярка за неотклонение подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд-Пловдив.

 

 

Акценти

Изпрати новина