Огромен клон се стовари върху два автомобила в центъра на Пловдив. Инцидентът е станал на метър от оградата на основно училище „Кочо Честеменски” , научи наш репортер.

Дървото се намира на тротоара на улица „Дружба”, от страната на учебното заведение. Без видима причина, клонът се откършил и паднал върху спрени под него коли.  В същото време дворът на училището бил пълен с деца. По думите на очевидци, се е чул силен трясък, клонът се прекършил и паднал.

„Всички се събраха около оградата на школото. Учителите бяха притеснени, тъй като в същото време е имало много деца в двора. Имаха физическо възпитание и по чудо клона не попадна в пределите на училището. В момента улица „Дружба” е блокирана от листата. Живущи разказаха, че преди дни е било почиствано от клони, паднали от силния вятър”, каза читателката ни.

За инцидентът е сигнализирано до спешния телефон 112. Пострадали пешеходци няма, само материални щети по пострадалия автомобил.

Припомняме, че заради силните ветрове и Пловдив, само за два дни Пожарната в града е реагирала на над 30 сигнала за паднали клони, изкоренени дървета, опасно надвиснали кабели и дори скъсан билборд.

Пожарната в Пловдив накрак заради вятъра, строително скеле се стовари в центъра28 са сигналите за едно денонощие

Дърво се стовари върху кола на Руския пазар, втори ден пожарната е на крак заради вятъра в ПловдивОгнеборците са реагирали на 10 повиквания за последните 24 часа