Авиокомпания №1 в Европа Ryanair с гордост обяви старта на своята зимна програма 2024 за Пловдив, която включва нов директен полет до Бирмингам. В допълнение, компанията предлага специална тридневна промоция, в която може да се резервират билети от само 19,99 евро за полети от Пловдив до Бирмингам. Промоцията е валидна до 13 октомври и важи за пътувания до края на декември 2024 година. 

Зимната програма на Ryanair за Пловдив включва нов маршрут до Бирмингам и общо 3 маршрута по линиите Бирмингам, Лондон и Манчестър; най-ниските тарифи в България, започващи от 19,99 евро; очаквано нарастване на пътниците до 100 000 годишно; откриване на над 70 нови работни места в региона.

„Като водеща нискотарифна авиокомпания в България Ryanair има удоволствието да обяви 1 нов маршрут за Пловдив от и до Бирмингам през зимния сезон 2024, като предлага по-голям избор при най-ниските цени в България.

Всички граждани/гости на Пловдив вече могат да резервират който и да е от маршрутите на Ryanair за Пловдив през зимата 2024 само от €19,99 на ryanair.com от днес. Очакваме с нетърпение да посрещнем повече граждани и туристи на борда на нискотарифните полети на Ryanair до и от Пловдив през зимния сезон 2024.“, заяви Алисия Войчик-Голебьовска - мениджър на Ryanair за Централна и Източна Европа и Прибалтика.

„Летище Пловдив беше първото летище в България, което посрещна Ryanair през 2010 г. и оттогава авиокомпанията е наш надежден партньор. Щастливи сме да празнуваме заедно нашия нов зимен график и вярваме, че партньорството ни ще доведе до откриването на повече дестинации и по-голямо удовлетворение на пътниците.“, съобщи Дойчин Ангелов, изпълнителен директор на Летище Пловдив.

Бирмингам е град, който предлага по нещо за всеки - от история и култура до природа и развлечения. Това го прави идеална дестинация за пътуване както за кратка, така и за по-дълга почивка.

Полети веднъж в седмицата ще има от Пловдив до Бирмингам с час на излитане 11:40 часа в ден събота. Първият такъв е на 2 ноември. 

“Новата линия е възможна благодарение на активната комуникация на екипа на летището с авиокомпанията и помощта на Фонда за развитие на Летище Пловдив - Южната врата на България.“, съобщи още Дойчин Ангелов.

Той  благодари на всички общини и юридически лица, които участват във Фонда и подпомагат развитието на летището. 

На срещата присъстваха кметът на община Чепеларе Боран Хаджиев, кметът на община Куклен Мария Белчева, кметът на Перущица Николай Баков, Кметът на община Брезово Калин Калапанов, Петър Денчев – председател на Сдружението на пловдивските хотелиери и представители на „Пампорово“ АД и фонд „Феникс“.

На въпрос на журналисти, Алиция Войчик-Голебьовска отговори, че в най-скоро време се обсъжда откриването на авиолинии от Испания и Италия от Пловдив. 

В дискусия с присъстващите кметове и членове на Фонда за развитие на летище Пловдив се стигна до заключение, че трябва да се намери път за промотиране на дестинацията на Пловдив и региона, което е катализатор за привличане на туристически поток. 

Самата Алиция Войчик-Голебьовска каза, че по този начин държави като Хърватска, Албания и Полша са развили непознати туристически маршрути. 

Тя допълни, че Ryanair продължава да инвестира и да се разраства в Пловдив и София, като осигурява все повече маршрути, по-ниски цени, трафик, туризъм и ръст на работните места. Този растеж е възможен само с ниски летищни такси и дългосрочна стратегия, която стимулира трафика, привлича пътници и развива местната икономика. За да отпразнува своите 6 нови маршрута (общо 22) за зимния сезон 2024, Ryanair стартира допълнителна разпродажба на места с промоционални цени, налични за резервация днес само на ryanair.com.