Незаконното изхвърляне на строителни материали и отпадъци край Пловдив продължава. Нарушителите използват малките часове на деня, за да се „отърват” от отпадъците си, като за тази цел отиват на отдалечени от селата зони, вместо да заплатят за тази услуга.  

За поредните такива случаи до медията ни сигнализираха жители на село Първенец и село Костиево. Хората разказват, че незаконното изхвърляне се е превърнало в редовна практика, и въпреки глобите и случаите на хванати нарушители – все още се намират и хора, които да погазват закона.

„Всичко това се случва, защото на хората не им се плаща и искат да се скатаят. Тази практика трябва да бъде прекратена. Във въпросния случай подобен тип отпадък се изхвърля на поле в близост до село Костиево. Жител съм на селото и много пъти, докато съм се разхождал с кучето си съм виждал такива отпадъци, които се изхвърлят покрай път към Цалапишкия канал в посока към полето и гледката просто е без коментар”, споделят читателите ни.

Подобна е ситуацията и в околията на село Първенец. Там по същия начин биват изхвърляни най-различни строителни материали и отпадъци.

На нарушителите следва да бъде съставен акт по наредбата за опазване на околната среда, като предвидените за подобни случаи санкции са в размер от 300 до 800 лева.