Язвата със сметището преди КАТ в Шекер махала , което почети ежедневно обгазява Пловдив, е напът да изчезне. Близо година, след като Община Пловдив реши да отстъпи терена на полицията, от Областната дирекция най-после започнаха действия по облагородяването на терена.

С решение на Общинския съвет теренът от 2,8 дка на ул. „Напредък” се даде за 10 години на полицията. Ангажиментът бе те да изградят наказателен паркинг за конфискуваните автомобили на пияните и дрогирани шофьори. 

От ОД на МВР – Пловдив са влезли във владение, като са обявили и обществена поръчка.  Тя е на стойност от 91 хиляди лева. Със сумата трябва да се разруши съществуващата компрометирана бетонова ограда и да се депонират отпадъците.  Теренът да бъде заравнен, насипан с чакъл и валиран, а след това да се сложи ограда, ел инсталация и осветление.

Припомняме, че преди да се даде терена на „Пътна полиция”, район „Северен” проведе търг. При наддаване цената достигна до близо 15 000 лв. за месечен наем, и фирмата кандидат се отказа.

След като теренът се превърне  в паркинг, от полицията и Община Пловдив обаче трябва да следят изкъсо дали някъде в съседство няма да се образува ново подобно сметище. Тъй като това ще обезсмисли цялата работа на градските власти през последните две години.

Идва ли краят на една от язвите на Пловдив? Общината със заповед сметището в Шекера да се даде на КАТДокато трае процедурата, отдел "Екология" предвижда затягане на мерките по контрол

За кой ли път: Шекера отново обгази ПловдивПламна сметището на КАТ, хората в Кършияка затварят прозорците