Първите „Училищни игри на волята” ще се проведат утре  на стадион „Пловдив от 10:00 часа. Интересът към надпреварата, организирана от отдел „Спорт и младежки дейности” към Община Пловдив , е огромен, като в нея ще се включат над 350 участници от 22 училища.

Училищата, класирани на първите 3 места, ще получат парична награда – съответно по 2000, 1500 и 1000 лева. В състезанието ще вземат участие деца от две възрастови групи - от 7 до 9 клас и от 10 до 12 клас. Всяко от училищата трябва да бъде представено от отбор, в който влизат 16 ученика - по 8 от всяка възрастова група (4 момчета и 4 момичета). Състезанието ще бъде под формата на щафетни игри с 8 функционални и лекоатлетически упражнения за бързина и сила.

Те ще включват гребен тренажор, удари по гума, прескачане на куб, лицеви опори, коремни преси, пренасяне на медицински топки, спринтове и други.  Победителят ще бъде определен като сбор от времената на двете възрастови групи.

„Още с встъпването ми в длъжност заявих, че основен приоритет ми е възраждането на междуучилищните състезания. За това измислихме този формат, като го взаимствахме от популярното тв реалити „Игри на волята” . Състезанието е насочена към учениците и има за цел да популяризира спорта и движенето при младите, борбата със затлъстяването и обездвижването при учениците”, обясни началникът на отдела Иван Запрянов.

Участниците трябва да са на стадион „Пловдив“ час преди началото на турнира, за да им бъдат разяснени правилата при изпълнението на упражненията.

 Училищата, които ще  участват следва: XГ"Св. Св. Кирил и Методий" , СУ "Св. Климент Охридски", СУ "Св. Патриарх Евтимий". ", ПГЕЕ, ПГ по облекло" Анна Май", ПГВАД "Христо Ботев", ПГ по битова техника, ПАСГ "Арх. Камен, Петков". МГ "Акад. Кирил Попов", СУ "Никола Вапцаров" ", СУ "П. К. Яворов" , ФЕГ "Сент-Екзюпери", СУ "Св. К. К. Философ", ПГ по машиностроене, СУ "Димитър Матевски". СУ "Св. Седмочисленици", НХГ "Цанко Лавренов" ", СУ "Хр. Смирненски" гр. Хисаря, СУ "Отец Паисий" гр. Стамболийски, ЧСУ "Дружба" ", НУМТИ "Добрин Петков" и СУ "Св. Св. Кирил и Методий".

Огромен интерес към „Училищни игри на волята" в Пловдив, звезди от реалитито идват за негоНад 240 ученици са записани за първото издание на ст. "Пловдив", похвали се Иван Запрянов