Поредната хулиганска инвазия инвазия на Сахат тепе този път приключи с престой във Второ районно. В събота следобед в подножието на тепето, на подпорната стена срещу входа на хотел "Визуализа" се появил огромен червен графит, придружен с надпис. Записа от камери на съседна сграда , показали , че автори на новия "шедьовър" са двама младежи - момче и момиче, които посред бял ден спокойно драскали със спреьове по камъка и фасадата на близка сграда. 

Парадоксалното е , че само няколко дни по-рано екипи на "Чистота" почистиха целия източен склон на хълма с песъкоструйки, а след това районът бе старателно изметен. Хулиганите вероятно са решили, че това е направено в тяхна чест и веднага са решили да оставят своите послания към идните поколения. 

Късметът обаче не бил на тяхна страна. Възмутени граждани подали сигнал на полицията и "художничката" била открита час по-късно на Данов хълм, където често графитъри си правят срещи. В раницата й са открити няколко спрея, а тя обяснила, че не знаела, че драскането по скалите е абсолютно забранено. 

По случая е образувана проверка, а случаят ще бъде докладван на Детска педагогическа стая, защото момичето е на 15 години и не носи наказателна отговорност. 

От тук насетне общината трябва да прецени да подготви иск за щетите към родителите на двата или за пореден път да мине почистването за сметка на данъкоплатците. 

Припомняме , че миналата седмица бе обявена обществена поръчка на стойност 4 милиона лева за почистване на драсканиците от тепетата и фасадите на сградите. За да не се превръща обаче това в бизнес за някой, би трябвало общината да намери работещ механизъм да глобява виновните и да си прибира парите от тях , а не от съвестните граждани. 

 

Непълнолетни гамени драскат по фасадата на Певческото дружество под Сахат тепе ВИДЕОЦелият хълм е нашарен с графити, но градската власт няма работещ механизъм, с който да залавя и наказва хулиганите

Пореден вандализъм на Сахат тепе! Опитаха се да разбият с лост Часовниковата кулаЗа съжаление варварските посегателства на един от символите на Пловдив вече се превръщат в ежедневие

На Гого му се...! Сахат тепе осъмна нашарено с нови графитиГраждани настояват общината да се погрижи за изоставения хълм