Огромно количество вода изтича месеци наред до северната страна на тунела под Стария град. Почти перманентно част от източното платно и прилежащия тротоар са наводнени. Пешеходното пространство в зоната вече е заприличало на блато с растителност, сигнализира до TrafficNews пловдивчанин.

В определени моменти блика значително количество вода, което се оттича в близката дъждоприемна шахта. Гражданинът е подал сигнал към 112, а по думите му течът до северната част на Тунела е от близо половин година.

От ВиК дружеството в Пловдив обясниха пред наш репортер, че не става дума за авария от водопроводната мрежа на града. Причината за наводнението са подпочвени води, които периодично се изливат.

По тази причина е бил направен обход на място съвместно със представители на Община Пловдив. Обсъдени са възможностите за справяне с проблема, който района на Стария град има.

Водени са разговори и за сключване на договор за съвместна дейност, съгласно който периметъра около теча да се разкопае и да се положи дренажна тръба. От нея вода ще се извежда към близката шахта, като няма да се стига до повърхностни наводнения, поясни говорителят на дружеството Йордан Чемишев.

 
Снимка: Google maps - юни 2024г.