„Санкции няма как да налагаме, нямаме тази нормативна база, но ангажиментът ще бъде изпълнен”. Това заяви кметът на Пловдив Костадин Димитров, който коментира казуса с ремонта на детска градина „Каменица”.

Очаква се ремонтните дейности по новата детска градина да приключат на 1 септември, като в този период децата ще останат в старата сграда.

“Създали сме организация със заместник-кмета по строителство Тошо Пашов и кмета на район „Централен” Георги Стаменов и имаме уверението от фирмата, че ще се изпълни ангажиментът в срок- до 1 септември. Да, ще отложим малко приема, но поне децата ще имат една хубава база”, заяви още кметът.

Припомняме, че десетки родители се събраха миналата седмица пред една от най-новите детски градини в Пловдив, за да изразят възмущението си от начина, по който са извършени реконструкциите. Ремонтът на ДГ „Каменица” продължи близо три години и костваше 4 млн. лева.  Към днешна дата, обаче от таваните й е избил мухъл и течове, носи се миризма на влага из цялата детска градина, а част от парапетите, които трябва да обезопасяват откритите пространства не са добре обезопасени.

Родители на протест заради новата забавачка с мухъл в Пловдив: Няма да пуснем децата си вътреИзпълнителят на проекта обеща да отстрани нередностите