През днешния ден в Пловдив се събраха множество климатични явления. Сутринта започна студена и ветровита с градуси около нулата. Преди обед вятъра поспря и даде път на слънцето, което затопли термометрите до около 7-8 градуса. 

Преди минути обаче на няколко пъти се наблюдаваха кратки валежи от бели топчета - снежна суграшица. На фона на сравнителни чистото и синьо небе, валежът изглеждаше много странен. Интересно е, че подобен тип явления не са типични точно за този период от годината, но сравнително по-топлите температури от обичайните за сезона, са предпоставка за редица климатични аномалии. 

След неколкократните, но оскъдни превалявания, слънце отново изгря на небосклона над тепетата. 

Снежната суграшица представлява сферични, бели, меки и лесно смачкващи се зрънца с диаметър 1 – 3 милиметра. Снежната или ледената суграшица се образува в облаци с висока скорост на възходящите потоци. В такива случаи, ако върху малки снежинки се натрупват и замръзват преохладени водни капчици се образува снежна суграшица. Тя представлява падащ сняг, във вид на малки бели непрозрачни зърна. Ледената суграшица представлява зрънца с непрозрачно бяло ядро, обвито с прозрачен леден слой.