За да танцуваш салса не се изисква нито специално облекло, нито обувки, специални време и място. Необходими са само добро настроение, усмивка и разбира се, добър учител. В това се убедиха от първо лице пловдивчани, които се включиха в откритите уроци по салса и бачата на Седмото тепе снощи.

Горещите кубинки Исабел и Тайнери нажежиха допълнително страстите в топлата пловдивска вечер и мнозина от публиката не чакаха втора покана, за да се включат във фиестата. Двете дами бяха гости на фестивала "Лято в Стария град" и макар и за час центърът на Пловдив заприлича на Хавана. Всъщност се оказа, че пловдивчани имат доста добра подготовка в латиноритмите, защото получиха много висока  оценка от професионалистите. Те танцуваха салса, бачата и кизомба и получиха заслужени аплодисменти от публиката. 

Следващите открити уроци в рамките на фестивала "Лято в Стария град" са на 13 август и 23 август. Мястото на срещата отново е Седмото тепе /градинката над Джумаята/. 

Не ги пропускайте!

Вълнуващи изложби, танци, концерти, театър и турове на фестивала „Лято в Стария град”Събитието се открива с „Из църковното минало на Пловдивската света митрополия” – експозиция с непоказвани досега артефакти

Изложба показва безценните съкровища на Пловдивската Света митрополия

Мултижанровият фестивал „Лято в Стария град“ се организира от агенция „Антракт”. Той се осъществява с финансовата подкрепа на Община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2024 г.