Пловдивчани, които не са съгласни с организацията на движението на Водната плата, направиха „пробив” на преградите на колелото. През вчерашния ден бяха премахнати част от огражденията, сложени на кръстовището и ограничаващо левите завои. Така всеки, който идваше от кръстовището на Чифте баня, можеше да завие наляво по бул. „Марица – Юг” в западна посока.

Самите ограждания бяха сложени, след като при затварянето на източната част на кръстовището се образуваха брутални тапи, а Общината реши да ограничи левия завои към „Марица – Юг” от „Цар Борис III Обединител” – юг в опитите си да намали щетите. Явно обаче тази организация на движението не се е харесала на хората и те са премахнали част от ограниченията.

Припомняме, че една от основите критики към пробива на Водната палата е премахването на левите завои от четирите посоки. Въпреки симулациите, които показаха от Община Пловдив, по никакъв начин не става ясно как тази промяна ще се отрази на съседните кръстовища и булеварди.

Кметът Здравко Димитров заяви, че въпросът с левите завои е отворен и не е взето окончателно решение. За да се направи обаче кръгово отгоре, то трябва да се заложи на предишния проект, който предвижда пробивът да е дълъг близо 700 метра, при новия проект той е скъсен до 480 метра. С други думи решението за организацията на движението трябва да се вземе час по-скоро, ако въобще бъде реализиран от този проект.

Спре ли пробивът на Водната палата - Общината връща парите от заема, сама оправя разрушенотоТри помпи ще бъдат сложени в съоръжението, за да не се пълни с вода, велоалеята ще минава през пешеходния подлез

(Само)Убеждението, че без леви завои ще е по-добре на Водната палата – три симулации и малко данниОбщина Пловдив публикува документацията около проекта за пробива на Водната палата.

Зико: Въпросът с левите завои на Водната палата е отворен, решението ще е най-доброто за градаПротестират 10-15 души, които ще ги видим на изборите догодина, заяви кметът на Пловдив