Фестивал "Здравей Лято" ще се състои на 29 юни 2024 г. в парк Рибница и обещава да бъде един незабравим ден, изпълнен с разнообразни игри, награди, забавления, работилници и арт ателиета.

Фестивалът ще започне в 9:15 часа с тържествено откриване, след което от 9:30 до 11:30 часа ще се проведат забавни игри и работилници, организирани от Тон Бонбон. В 10:30 часа Държавен куклен театър Пловдив ще представи спектакъла "Косе Босе", който със сигурност ще зарадва най-малките посетители. Малко по-късно, в 11:15 часа, Естрадно студио Прима ще предложи музикален поздрав под името "Летни ритми". Завършекът на програмата ще бъде от 11:30 до 12:30 часа, когато Kenny и приятели ще организират игри и забавления.

По време на фестивала, посетителите ще имат възможност да се включат в различни работилници и арт ателиета, организирани от Български Младежки Червен Кръст - Пловдив и БулЕкоПак. Ще бъдат поставени щандове с нашите партньори от Проект „Развитие на социалната икономика“, Фокус точка Пловдив към Министерството на труда и социалната политика, Трета районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" – Пловдив, район Северен и 3-то Районно полицейско управление, където ще могат да се получат полезни информация и съвети.

Фестивалът "Здравей Лято" е отлична възможност за децата да се забавляват, да научат нови неща и да се запознаят с нови приятели. Родителите също ще имат възможност да се включат в различни активности и да се информират за полезни инициативи.

Домакини на събитието ще бъдат Община Пловдив, район Северен, Български младежки червен кръст - Пловдив, БулЕкоПак, Фокус точка Пловдив към Министерството на труда и социалната политика, Трета районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" – Пловдив, район Северен и 3-то Районно полицейско управление.

Празникът се осъществява по инициатива на Местната комисия за борба с противообществените прояви за малолетни и непълнолетни.