„Държавата ще подкрепи изграждането на входа на Пловдив откъм Голямоконарско шосе, за да няма задръствания всяка сутрин. Това са истинските проблеми на хората и бизнеса в Пловдив". Това заяви министър-председателят Николай Денков при посещението си в Пловдив днес. Преди това той бе на посещение в Тракия икономическа зона, която даде за пример на икономическо развитие.

Относно аргументите за вота на недоверие, който ще се проведе днес, той заяви, че са „напълно безсмислени”

„В тях няма нищо съдържателно от гледна точка на икономика и енергетика. Това, което има е изкуствени страхове на хората, които имат основание да са притеснени, но тези страхове са разпалени от политици, които си правят политическата агитация за изборите”, заяви още той.  

Според Денков ултиматумът на Израел за евакуация на жители на Газа може да предизвика нова бежанска вълна, но към момента няма пряка заплаха за България.

„Това което се разбрахме с Мария Габриел по този повод е, че в момента, в който има група от българи, които трябва да се изведат от там, ако е безопасно за полета веднага ще бъде осигурен. Имахме среща на контратерористичната група и всичко, което беше представено и всичко беше обсъдено като краткосрочни и дългосрочни рискове. Мерките, които са необходими са взети. В момента няма нужда от вземане на по-сериозни мерки”, заяви той.

Относно напрежението с енергетиците Денков коментира, че ги е поканил и те във всеки един момент могат да отидат и да обсъдят проблемите.