Община Пловдив продължава да е най-тежко засегнатата институция в областта от COVID-19, като много от нейните ръководители са с положителни проби. Кметът Здравко Димитров вече трета седмица е болен от вируса, от които 11 дни е в болница. Той с пневмония, но в добро общо състояние.  Лекарите са му препоръчали да намали телефонните разговори от болничната стая. В лечебно заведение с пневмония е и зам.-кметът Величко Родопски. Вицето по финанси също е в добро общо състояние.

Другите двама заместници на кмета с положителен тест – Пламен Райчев и Анести Тимчев са на домашно лечение. Зам.-кметът по строителството е без обоняние и вкус, но към този момент няма други симптоми. Общо неразположение и леко го изкарва и зам.-кметът по европейски политики,екология и здравеопазване.

Шефът на общинското здравеопазване – д-р Калин Калинов вече ес отрицателен тест, но продължава да се лекува от заболяването заради усложнения. Общинският съветник от ГЕРБ Ангел Славов също е с COVID-19, като той е под карантина в дома си.  По такъв начин се лекува и началникът на отдела по обществените поръчки Тодор Тодоров.

Директорът на ОД на МВР – Пловдив ст. комисар Йордан Рогачев утре е на контролен PCR тест. Ако той е отрицателен ще се върне на работното си място.  Полицейският шеф е изкарал сравнително леко COVID-19  и към момента няма усложнения. Апелативният прокурор Тодор Деянов е преборил вируса, като вече е на работното си място.