Бюлетините за предстоящия вот в неделя пристигнаха в сградата на Областна администрация. За Пловдив град - 16 РИК те са общо 305 000, като ще бъдат разпределени в 459 изборни секции, а за Пловдивска област - 17 РИК са 285 000в 522 редовни секции.
 
"В 2 секции в града ще се гласува без машина, тъй като там гласоподавателите са под 300, а за областта са 81 секции общо", коментира гл.секретар на Областната администрация Евелина Апостолова.
 
Документите в 17-те области на Пловдив ще бъдат раздавани в четвъртък, а в града - днес. Районните администрации ще получат съответния брой бюлетини днес, а вече е изготвен и графикът за раздаването на машините. 
 
Председателят на 16 РИК Калоян Сухоруков коментира, че по отношение на организацията всичко върви по програмата, зададена от Централната избирателна комисия. Районните администрации днес ще получат бюлетини, вече има и график за получаване на машините.
 
От Областна администрация призовават гражданите да упражнят своето право на глас, защото активността им ще намали престъпността с купения вот и подмяна на резултатите.