Приятели на загиналия моторист Божидар положиха цветя и свещи на лобното му място. Близките на 26-годишното момче се събраха още снощи на булевард „Македония”, за да почетат паметта му.

Припомняме, че Божидар загина намясто след удар електрически стълб. Той е управлявал мотоциклета си, когато се удря в кола и от там в металното съоръжение. Ударът бил толкова силен, че каската не е успяла да го спаси.

Тежка катастрофа с моторист в Пловдив! 26-годишен младеж загина след удар в стълбИнцидентът е станал на бул. „Македония”

Близките на моториста обвиняват водача на колата, че именно той е причинил ПТП-то. Според тях, колата не е спряла на знак „СТОП” и е отнела предимството на Божидар.

„Искам да попитам, какво щеше да се случи,  ако се беше огледал или ослушал 2-3 секунди повече и беше видял, че нашият приятел, колега, роднина идва и беше спрял да мине? Един от нас, един със същата страст си отиде и вече не е сред нас. Та, да те попитам, ще спиш ли спокойно?”, пита един от близките приятели на младия пловдивчанин.

Оказва се обаче, че не водачът на колата е виновен за жестокото произшествие. Според МВР мотористът е управлявал с висока скорост возилото си, загубил управление над него и се ударил в шевролета. От удара в колата изхвърча в страни и се удря в стълба.

Водач на автомобила е 54-годишен мъж. Веднага след инцидента той е тестван с дрегер за алкохол, като резултатът е бил отрицателен.

От сутринта в профила на Божидар е изпълнен с послания от неговите приятели.

„Ще липсваш на всички ни, братле. Почивай в мир”; „Не мога да повярвам. Ще ни липсваш”; „Защо точно ти” – са само част от съболезнователните коментари в профила му.

Божидар е на 26 години от Пловдив. Завършил е гимназията по електротехника. Образованието си продължава в Техническия университет. Той е работил като барман в едни от най-посещаваните заведения в града под тепетата.  Божо обичал екстремните преживявания, като най-голямата му страст са били моторите.

TrafficNews изказва искрените си съболезнования на семейството и приятелите на Божидар.