11375 лв. е сумата, събрана в помощ на лечението на 3-годишния Антъни от Раковски. Детето се нуждае от трансплантация на костен мозък, която да бъде извършена в чужбина. Средствата са събрани по време на благотворителна автосбирка, организирана от Диан Кинанев от група All Teams Together Plovdiv, провела се в Пловдив на 20 октомври.

Припомняме, че Антъни и неговото братче близнак Денис, са с поставена диагноза Хронична грануломатозна болест. Тази болест е изключително рядко наследствено нарушение на имунната система. Това е вродено генетично заболяване, при което липсва ензима NADPH оксидаза, в резултат на което неутрофилните гранулоцити (вид кръвни клетки, част от имунната система) не могат да убият погълнатите от тях бактерии.

За съжаление братчето Денис губи битката с болестта, но Антъни продължава да се бори и затова се нуждае от животоспасяващо лечение в чужбина.

Организаторът на благотворителна автосбирка Диан Кинанев благодари на всички присъствали, и приканва все повече млади хора да бъдат добри и да се включват в такива благотворителни каузи.