Бившата зам.-кметица по култура в мандата на Славчо Атанасов – Петя Гогова е единственият допуснат до финала за конкурса за контрольор на „ДКЦ – Изток”.  Докато тя отговаряше за културата в Пловдив, името й бе забъркано в няколко  скандала, свързани с конфликт на интереси. Единият бе, че е увеличила заплатата на сестра си, която е работила по това време в Община Пловдив, а другият, че е получавала хонорари по европейски проекти.  Тогава дори Атанасов глоби Гогова с 2000 лева, но съдът я отмени .  Гогова е и кандидат-депутат на тези избори. Тя е 9-та в листата на ВМРО в Пловдив град.

Друг кандидат за народен представител – Румяна Герджиков – Благоев от листата на ГЕРБ, пък е единственият кандидат за контрольор в ДКЦ-то в район „Тракия”.   Още  няколко допуснати кандидати за контрольори също са обявени за общинските търговски дружества. В ДКЦ-то в „Южен” на финала е бившият шеф на ВиК Валентин  Василев.

В една от най-големите бивши поликлиники –Второ ДКЦ контрольор вероятно ще бъде Красимир Тодоров.  Контрол върху Спортния диспансер ще  упражнява Ели Копаранова, ако бъде утвърдена от комисията.

Припомняме, че бившият шеф на отдел „Здравеопазване” д-р Калин Калинов също е сред класираните за контрольор на най-голямата общинска болница МБАЛ „Св. Пантелеймон“.

Общо 14 са конкурсите, които Общинският съвет утвърди, а в момента те се провеждат.

Всеки един от контрольорите получава на месец възнаграждение, което се равнява на три минимални работни заплати или 2799 лева на месец.

Сред изискванията са такива за висше образование "магистър“ по медицина, икономика или право; най-малко 5 (пет) години професионален опит; да не са осъждани за умишлено престъпление от общ характер; да не са били членове на управителен или контролен орган на дружество; да не са в роднинска връзка с някой от ръководството на лечебното заведение и други.

Ексшефът на здравеопазването в Пловдив става контрольор най-голямата общинска болницаД-р Калин Калинов единствен е кандидатствал за поста в МБАЛ „Св. Пантелеймон"