Обещанията за изграждане на поливни системи в зелената система на Пловдив  най-после започват да се изпълняват, макар и в последните месеци от този мандат.  Един от основните проблеми в образуването на т.нар. кални петна под тепетата са именно липсата на такъв тип системи в почти всички зелени пространства.

В четвъртата година, откакто Веселин Козарев е начело на „Градини и паркове”,  той пусна две обществени поръчки за  230 000 лева без ДДС. Те са проектирането и изграждането на голяма поливна система на Гребната база, както и проектирането на такива в 6 парка в районите на града.

Първата поръчка е за 129 000лева без ДДС и за изграждането на система за напояване на Гребната база, като общата площ е 19 900 кв.м. Поръчката е за изготвяне на технически проект и строително-монтажни дейности.  Системата трябва да е с автоматично поливане с ръчен режим на управление. Захранването й ще се осъществява от помпена станция, която съществува в момента в района.

Другата поръчка е само за проектирането на 6 поливни системи, като стойността й е 100 хил.  лева без ДДС. 

Първият обект са зелени площи  по бул. „Кн. Мария Луиза – от бул. „Източен” до бул. Освобождение”.  Другите пет обекта са в градина „Панагюрище” в район „Северен”, градина „Молдавия” в „Южен”,  парк  „Майка и дете” в „Тракия”, пространството около мол Пловдив в „Западен” и градина „Рожен” в „Централен”.