И аптеките в Пловдив се сключват в протестите утре. От регионалната структура на Българския фармацевтичен съюз обявиха, че утре множество аптеки под тепетата ще затворят врати между 14:00 и 16:00 часа.

Ето и цялата позиция на РФК – Пловдив:

На свое извънредно заседание, на което присъстваха и представители на частни и вериги аптеки от региона, УС на РФК Пловдив взе решението, че подкрепяме протестните действия на колегите от страната по повод готвените промени в Наредба 4.

На 03.07 множество аптеки на територията на РФК Пловдив няма да обслужват рецепти по НЗОК за периода от 14:00 до 16:00, изразявайки своето несъгласие със случващото се.

Всяка една аптека, която желае да се включи в протеста, трябва да изпрати уведомление до РЗОК по електронната поща или лично за промяна в работното време за работа с рецепти по НЗОК.

РФК Пловдив уверява, че ако не се вземе под внимание мнението на фармацевтите, то протестните ни действия ще продължат, тъй като наложените промени ще доведат до невъзможност за аптеките да изпълняват договора с НЗОК и съответно да поискат неговото прекратяване, а това в някои райони ще бъде пагубно за пациентите. Отговорността за това ще бъде изцяло на НЗОК и здравните власти.