Над 400 са заявленията, които са подадени в районната администрация на район „Южен”, за новата услуга за платени паркоместа,  съобщи кметът на района Борислав Инчев. Само 110 от тях са за новия паркинг, който бе открит тази сутрин до Хаджията Гурев. Там са изградени 63 паркоместа, от които 55 ще бъдат дадени под наем.

Първата процедура за местата там ще бъде реализирана през октомври, тъй като промените в наредбата ще се гласува на 14 септември. С нея ще отпадат търговете, като местата ще се дават на точкова система, ако има повече от един желаещ за мястото.

До края на годината от администрацията се надяват да пуснат поне 150 места, за които ще се плаща. Освен тези на новия паркинг, процедура ще има за паркинга до църквата „Света Троица”, на улица „Радовиш” до Белите брези и този до МБАЛ „Каридад”.

Кметът Иван Тотев заяви, че след решението на Общинския съвет през септември ще започнат процедури във всички райони.  Приоритетно ще се работи в район „Централен”. Там на мястото на всички метални гаражи трябва да се изградят нови паркинги до 2019 година.

Вижте повече в следващото ВИДЕО: