Пловдивчанка и патртньорът й от Варна  донесе исторически успех в спортните танци за България. Миналата седмица в Щутгат се проведе най- мащабното събитие по спортни танци в световен мащаб. Мартина Кондаклиева (Пловдив ) и Кристиян Дончев (Варна ) станаха щампиони в най -голямото с състезание по спортни танци German Open Championship ( GOC ) в Щутгард.

Никога  преди българска двойка не е печелила медал и в трите дисциплини. Мартина и Кристиян завоюваха категорично два златни медала в дисциплината 10 танца стандарт, и един бронзов медал в латина.

"Беше огромно щастие да чуеш два пъти химна на България в Щутгарт", казва Мартина. Тя е главна героиня във филма “ Пулсът на танца”,  който беше по идея на майка и Юлия Порязова ( първата българка участвала в турски сериали). Този успех се постига с постоянство, много труд и лишения.

Мартина и Кристиян имат сериозни шансове да станат световни шампиони. През 2025 година те влизат в по- горна категория Джуниор 2 и ще се борят за световна титла. Треньори на двойката са Христо Христов треньор в най- успешният местен клуб по спортни танци КСТ "Фен 2011" Пловдив, и Андрей Тодоров “КСТ Бургас 1975”