Проблеми с водоподаването в Коматево остави стотици на сухо. За това сигнализират потърпевши до TrafficNews. На 15 октомври чешмите в домовете, разположени на по-високите етажи, както и в част от къщите в пловдивския квартал пресъхнали.

„Нищо не можем да вършим нормално. Целият квартал е без капчица вода, но нито една институция не ни дава адекватен отговор – кога ще има отново. Много ни е тежко, къпем се с туби за вода от магазина. Не можем да си измием съдовете. Трудно успяваме да си приготвим децата за училище, градина“, споделя Надежда Тонева. Тя припомня, че живеещите в крайния квартал от години имат проблем с водоподаването, най-вече заради ниското налягане, което създава трудност за ежедневието им. 

Тя и още десетки жители на Коматево се заели да търсят връзка с ВиК - Пловдив, откъдето им обяснили, че проблемът е във водоема, захранващ района.

„Положението е тежко, дебитът е намалял многократно. Ако преди за Коматево сме хващали 45 литра в секунда, сега са 20 л/с. Реката все още е пресъхнала, дъждовете, които се надявахме да донесе есента, не са достатъчни за пловдивския регион. Затова на този етап се налага още да се борим с безводието заради горещото лято. Не помня досега до средата на октомври да е имало такива проблеми“, заяви пред TrafficNews говорителят на ВиК Йордан Чемишев.

Водоемът, който кара вода до пловдивския квартал, захранва и вилните зони в Храбрино. Припомняме, че това лято там бе въведен воден режим заради критично намалелия дебит. Междувременно регулираните спирания във Вилни зони 1 и 2 все още се осъществяват, допълниха от ВиК.

От дружеството ще предоставят водоноски на засегнатата ул. „Бадемите“ в Коматево.

Чешмите във вилната зона на Храбрино пресъхнаха! Обсъждат режим на водоподаванетоСлед близо седмица без вода, граждани настояват за спешни мерки