Временно се преустановява движението между Стрелча и Копривщица заради задимяването от пожара в района, съобщават от Областна дирекция на МВР- Пазарджик.

От полицията поясняват, че движението по третокласния път ще бъде възстановено, когато се подобри видимостта. На място са разположени екипи на полицията, които информират водачите.

Припомняме, че малко преди 10:00 часа днес в пожарната е постъпил сигнал, че гори иглолистна гора в землището на Стрелча. Към мястото незабавно са били изпратени служители на пожарната от Панагюрище. 

За справяне с пожара са насочени още огнеборци от районните служби в Белово, в Пещера, Пазарджик и в Батак. Предоставен е и дрон от областния управител на Пазарджик, с който да се извърши разузнаване на ситуацията по въздуха.

На място има и тежка техника, която да прокарва и просеки. Към момента не е ясно каква площ е обхванала огнената стихия, уточниха от полицията.

Още два пожара в Пловдивско! Вили изгоряха край Калояново, огън обхвана гора край СтрелчаНа терен има е тежка транспортна техника