Всеки преминаващ гражданин без значение малък или голям може да си купи алкохол от вендинг машина в Крумово. Кой позволява свободния достъп? За този казус сигнализира читател на TrafficNews, възмутен от нехайството на институциите.

Автоматът се намира в непосредствена близост до детска площадка в селото, което представлява опасност за подрастващите да си купят алкохолна напитка. Въпреки че в машината има само бира, тя все пак има някакво съдържание на алкохол.

Парадоксално е как в магазините не се продава алкохол на лица под 18 години, а във вендинг машините достъпът е свободен за всяка възраст.

TrafficNews се свърза с кмета на Крумово, Стоян Минчев, който заяви, че вендинг автомата се води на фирмата на майката на бившата кметица Румяна Самоковарева. Той е позициониран точно пред дома й, който за жалост е и до детската площадка.

„Да, още преди да стана кмет бях поразпитал. Има някаква като вратичка в закона, така ми каза един човек, който има такъв апарат. Не е регламентирано къде да се постави вендинг машина с алкохол в нея, дали на 200 м. от детска площадка или на 200 м. от училище. Леко абсурдно е.”, коментира той.

Автоматът е частна собственост и има пуснато заявление за троторано право, допълни той.

На практика не е незаконно да се продава бира от вендинг машина. Оказва се обаче, че няма кой да следи продажбата на алкохолните напитки на непълнолетни.